Bezig bij bij
Eerst leren we alles over de bij. Daarna hameren we bloempatronen op stof en maken we zaadbommen.
LOKATIE: Vrijbroekpark, MECHELEN
27/28 april 2024 -NU TE KOOP!
Krabbelen met kriebelbeestjes
Leer meer over de wonderwereld van insecten. We gaan op zoektocht met bekers en netjes, om ze echt in actie te zien. Daarna knutselen we ons eigen beestje in elkaar met klei en stukjes natuur.
LOKATIE: Vrijbroekpark, MECHELEN
25/26 mei 2024 - NU TE KOOP!
Ontdek natuur in geuren en kleuren
Juni is een wondermooie maand vol vlinders, rozen, lavendel, kleuren en geuren. In deze workshop leren we meer over inheemse vlinders, gaan we aan de slag met geuren en kleuren, maken we wierook en een verfrissend voetbad met rozenbladen en lavendel.
LOKATIE: Vrijbroekpark, MECHELEN
29/30 juni 2024 - NU TE KOOP!
Krinkelend, winkelend, waterding
Wat leeft er toch veel op en in het water en wat is dat leuk om te ontdekken! Kikkers, padden, salamanders, waterschorpioenen, allerlei slakken, larven van waterkevers en waterjuffers, bootsmannetjes, bloedzuigers, watervlooien en nog veel meer interessante beestjes. Samen met de Woudvrouw leren we hier meer over en gaan we ze zoeken in het Vrijbroekpark. Daarna gaan onze toekomstige ingenieurs aan het werk en maken bootjes met wat we vinden in de natuur.
Lokatie: Vrijbroekpark, Mechelen
27/28 juli 2024 - NU TE KOOP!
Paddenstoelen en elfenhuisjes
Als het natter en koeler wordt schieten de paddenstoelen als paddestoelen uit de grond. Net alsof de elfjes ze pas het bos in getoverd hebben. Paddenstoelen zijn wonderbaarlijke vruchten van een net onder de grond. Leer hoe ze onstaan, wat ze doen in en voor het bos, en leer er 10 herkennen. Daarna maken we onze eigen kabouter en bouwen en versieren we de ideale tipi voor hem in het bos. We eindigen met het maken van een herfst mandala.
Locatie: Vrijbroekpark, MECHELEN
28/29 september 2024 - TICKETS ZIJN BESCHIKBAAR VANAF 24 JUNI
Blad Steen Schaar
We gaan met meneer eekhoorn op stap om herfstmateriaal te verzamelen. Daarmee gaan we creatief aan de slag (kroontjes, kleibeestjes, land-kunst, slingers mandala’s…), want meneer is een echte kunstenaar zoals hij danst door de takkentoppen.​​​​​​​
Locatie: Vrijbroekpark, Mechelen
26/27 oktober 2024 - TICKETS ZIJN BESCHIKBAAR VANAF 24 JUNI
Feest in het bos
Maar waar zijn alle beestjes? Sst… Wat is het stil in het bos. Buiten een paar vogels lijkt iedereen te slapen. Waar zijn alle diertjes naar toe? Welke blijven hier en blijven wakker, of kruipen tot de lente in hun nest?
Locatie: Vrijbroekpark, Mechelen. €15 per kind
23/24 november 2024 - TICKETS ZIJN BESCHIKBAAR VANAF 24 JUNI
Verjaardagsfeestjes
Lees meer hoe je een verjaardagfeestje kan organiseren bij Woudvrouw
LOKATIE: Vrijbroekpark, MECHELEN
Cadeaubon
NL: // Op zoek naar een reuzeleuk cadeau voor onder de kerstboom? Print één van onze cadeaubons uit, en vergeet niet een workshop te boeken via de agendapagina. Tot dan! EN: // Looking for an original present? Book one of our 5 nature themed workshops and print out our voucher to give to your child this festive season. See agenda for workshop themes.
LOKATIE: Vrijbroekpark, MECHELEN
Back to Top