Krinkelend, winkelend, waterding
Wat leeft er toch veel op en in het water en wat is dat leuk om te ontdekken! Kikkers, padden, salamanders, waterschorpioenen, allerlei slakken, larven van waterkevers en waterjuffers, bootsmannetjes, bloedzuigers, watervlooien en nog veel meer interessante beestjes. Samen met de Woudvrouw leren we hier meer over en gaan we ze zoeken in het Vrijbroekpark. Daarna gaan onze toekomstige ingenieurs aan het werk en maken bootjes met wat we vinden in de natuur.
Lokatie: Vrijbroekpark, Mechelen
juli, 2020
Hou je vast aan de takken van de bomen
Het is hoogzomer, het gras is droog, wilde bloemen maken zaden en vruchten. De noten en bessen zijn rijp om te plukken. De bomen hebben twee seizoenen gehad om bladeren en zaden te maken en bereiden zich voor op de winter. Deze workshop gaat over de wondere wereld van bomen en hoe belangrijk ze zijn voor ons en de natuur. We gaan op blaadjesjacht, zoeken de namen van de bomen die erbij passen, en leren interessante weetjes over 12 verschillende bomen. Daarna maken we een mooie natuur-windmobiel.
Locatie: Vrijbroekpark, Mechelen
Augustus 2020
Paddenstoelen en elfenhuisjes
Als het natter en koeler wordt schieten de paddenstoelen als paddestoelen uit de grond. Net alsof de elfjes ze pas het bos in getoverd hebben. Paddenstoelen zijn wonderbaarlijke vruchten van een net onder de grond. Leer hoe ze onstaan, wat ze doen in en voor het bos, en leer er 10 herkennen. Daarna maken we onze eigen kabouter en bouwen en versieren we de ideale tipi voor hem in het bos. We eindigen met het maken van een herfst mandala.
Locatie: Vrijbroekpark, Mechelen
September 2020
Cadeaubon
NL: // Op zoek naar een reuzeleuk cadeau voor onder de kerstboom? Print één van onze cadeaubons uit, en vergeet niet een workshop te boeken via de agendapagina. Tot dan! EN: // Looking for an original present? Book one of our 5 nature themed workshops and print out our voucher to give to your child this festive season. See agenda for workshop themes.
LOKATIE: Vrijbroekpark, MECHELEN
Back to Top