Krinkelend winkelend waterding
Wat leeft er toch veel op en in het water en wat is dat leuk om te ontdekken! Kikkers, padden, salamanders, waterschorpioenen, allerlei slakken, larven van waterkevers en waterjuffers, bootsmannetjes, bloedzuigers, watervlooien en nog veel meer interessante beestjes. Samen met de Woudvrouw leren we hier meer over en gaan we ze zoeken in het Vrijbroekpark. Daarna gaan onze toekomstige ingenieurs aan het werk en maken bootjes met wat we vinden in de natuur.
27/07/2020
Geuren en kleuren 2020
Juni is een wondermooie maand vol vlinders, rozen, lavendel, kleuren en geuren. In deze workshop leren we meer over inheemse vlinders, gaan we aan de slag met geuren en kleuren, maken we wierook en een verfrissend voetbad met rozenbladen en lavendel.
30/06/2020
Knibbel knabbel bever 2020
Leer meer over meneer de bever en waar hij woont. Wordt jij straks de ridder van de beverburcht? Dan maken we eerst een beverstaf, en voor de koning ook een kroon!
24/02/2020
Word een slimme vogel 2020
Leer vogels (en hun getjilp) herkennen in het park en maak een mooi vogelrestaurant dat je daarna in je tuin mag hangen.
25/01/2020
Feest in het bos - maar waar zijn alle diertjes?
Sst… Wat is het stil in het bos. Buiten een paar vogels lijkt iedereen te slapen. Waar zijn alle diertjes naar toe? Welke blijven hier en blijven wakker, of kruipen tot de lente in hun nest? De dagen worden donker en koud, tijd om nestjes te maken voor onze knutseldiertjes. Daarna fleuren we ons feest op met theelichtjes en hebben we lol met een echte natuur-pinata. Op het eind maken we een grote groepsmandala die we verlichten met onze lichtjes en drinken warme chocomelk. 
26/11/2019
Blad Steen Schaar
De bomen worden langzaam kaal met elk zuchtje wind. Hoor je hoe de wind knispert door de blaadjes? Welke afgevallen nootjes, pitten en vruchten herken jij? Kun je ook zeggen bij welke boom ze horen? We gaan met meneer eekhoorn op stap om herfstmateriaal te verzamelen. Daarmee gaan we creatief aan de slag (kroontjes, uiltjes, land-kunst, mandala’s…), want meneer is een echte kunstenaar zoals hij danst door de takkentoppen.
27/10/2019
Paddenstoelen en elfenhuisjes
Na een late (droge) start van de herfst, werd het net op tijd nat genoeg om alle paddenstoelen uit de grond te laten schieten. We maakten een stok-kabouter en versierden z'n tipi met takken, dennenappels en bladeren.
28/09/2019
Natuur in lijntjes, vlakken en kleuren
Deze workshop gaat over bomen, bladeren, patronen en texturen. We leren over de wondere wereld van bomen en hoe belangrijk ze zijn voor ons en de natuur. We gaan op blaadjesjacht. Met houtskool maken we een ‘rubbing’.
24/08/2019
Natuur in geuren en kleuren
In deze workshop leren we meer over inheemse vlinders, gaan we aan de slag met geuren en kleuren, maken we wierook en een verfrissend voetbad met rozenbladen en lavendel.
29/06/2019
Krabbelen met kriebelbeestjes
Leer meer over de wonderwereld van insecten. We gaan op zoektocht met bekers en netjes, om ze echt in actie te zien. Daarna knutselen we ons eigen beestje in elkaar met stukjes natuur.
25/05/2019
Bezig bij bij! Weven en hameren met bloemen.
Leer alles over de bij, daarna weven we bloementapijten en hameren we bloempatronen.
15/10/2019
Modder mee met moddermol
Leer alles over de mol, daarna zullen we met de aarde van molshopen modder maken, en er creatief mee aan de slag gaan om moddermannetjes en moddermandalas te maken.
30/03/2019
Word een slimme vogel 2019
Leer vogels (en hun getjilp) herkennen in het park en maak een mooi vogelrestaurant dat je daarna in je tuin mag hangen.
23/02/2019
Back to Top